home | contact | sitemap
Over ons
Ons aanbod
Athletic Skills Model
Opdrachtgevers
Contact
Klachtenregeling
Athletic Skills Model
   

Athletic Skills Model

Voor een optimale talentontwikkeling
De huidige generatie kinderen is aantoonbaar minder fit dan die van dertig jaar geleden. Door technologische ontwikkelingen als mobiele telefoongs, spelcomputers, digitale media etcetera groeien kinderen op met een andere beweegcultuur, waarin buitenspelen geen hoofdrol meer speelt. Daarnaast staat bij de meeste scholen nauwelijks bewegingsonderwijs op het lesrooster. Doordat kinderen niet of te weinig in aanraking komen met de grondvormen van bewegen, zullen ze de algemene atletische vaardigheden niet optimaal ontwikkelen.

Dit is de realiteit waaruit een nieuwe generatie jeugdige sporters komt. Om te zorgen dat deze kinderen op een optimale manier worden begeleid naar een sportief leven, is het Athletic Skills Model (ASM) ontwikkeld. Het ASM vindt zijn basis zowel in diverse wetenschappelijke bevindingen als in ervaringen vanuit de praktijk.

Het ASM gaat over welzijn, gezondheid en talentontwikkeling van kinderen en adolescenten tot volwassen bewegers. Het behelst de zoektocht naar een balans tussen prestatie en gezondheid. Binnen het ASM is het thema aanpassingsvermogen essentieel: niet alleen om het aanpassen te trainen door de introductie van veel variatie, maar ook omdat kinderen daardoor meer plezier hebben en houden in het bewegen. Daarbij gaat het ASM ervan uit dat het lichaam en geest één geheel vormen. Fysieke uitdagingen horen bij geestelijke uitdagingen en omgekeerd. Ze zijn in feite onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het fysieke aspect wordt als startpunt gebruikt, waarbij het ASM is gericht op alle kinderen: de talentvolle en minder talentvolle bewegers. Het ASM helpt kinderen aan een grotere fysieke intelligentie door een stevig en veelzijdig beweegprogramma te doorlopen. Op dit fundament kunnen sportspecifieke ontwikkelingen worden uitgebouwd, gericht op de breedtesport en topsport. Dit alles onder het motto: 'eerst een atleet, dan een specialist'.

Informatie:
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons. Wij zijn altijd bereid om u persoonlijk te woord te staan en u een persoonlijke toelichting te geven.